Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از ۲۰ سال است که منطقه سیستان شاهد خشکسالی بوده و تا به امروز نه تنها دولتمردان راهکاری برای رفع این معضل نکرده‌اند که دولت افغانستان در حال ساخت سد بخش آباد بر روی فرا رود است که تکمیل این سد بزرگترین فاجعه زیست‌محیطی را در کشور رقم خواهد زد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، بیش از دو دهه هست که خشکسالی بر جان سیستان ریشه دوانده، سیستانی که زمانی تامین کننده گندم کل ایران بود، امروز روزگار آب و آبادانی در آن بسیار تاسف بار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیرمندی که روزی دستان سخاوتمندش پر رزق و روزی بود اما امروز به یک شور زار تبدیل شده است.

 سیستان در خطر بحران زیست محیطی گرفتار ‌و اگر فکری برای آن نشود فاجعه زیست محیطی غیر قابل جبرانی را در بر خواهد داشت و شاید تا چند سال آینده دیگر اثری از سیستان برجا نماند.

در این چند سال دولت ها آمدند و رفتند و قول ها و حرف های زیادی دادند اما این قول ها برای سیستان ثمری نداشت و مسیولین سرگرم قول و قرارها و‌ وعده های بی اساس در ایران بودند و اما آن طرف دولت افغانستان مشغول سد سازی بود و با ساخت چندین سد و بند مانع بزرگی برای ورود آب به سیستان را ایجاد کرد.


ساخت سد کمال خان که سالها رها شده بود اما در سال ۹۶ دوباره از سر گرفته شد و فروردین ۱۴۰۰ در ۹۰ کیلومتری مرزهای سیستان در غفلت مسئولین به بهره برداری رسید و بدون هیچ واکنشی از سوی مقامات کشور ایران روبرو شد. امروز تنگه احد ایران  قربانی  وعده های بی اساس مسئولین شد.

بسیاری از روستاها با کمبود و قطع آب مواجه شده اند و مردم برای رسیدن به آب چاه حفر کردند اما دریغ از آب، امروز اگر مشکل آب در سیستان حل نشود یک فاجعه زیست محیطی را به بار خواهد آورد که شاید جبرانش امکان پذیر نباشد.

وزارت خارجه باید از ساخت سد جدید افغانستان جلوگیری کند

برای تامین آب به سیستان قانون انتقال آب دریای عمان توسط دهمرده  نماینده سیستان پیشنهاد داده شد و با موافقت ۲۱۰ نماینده مجلس به تصویب رسید، پروژه ای که یک سال بعد از تصویب از سال ۹۸ آغاز اما متاسفانه به گفته سرگزی دیگر نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی کمتر از پنج درصد پیشرفت داشته است.

سرگزی افزود: این قابل قبول نیست، سیستان و بلوچستان که یک استان خشک و با منابع آبی محدود است برای اجرای این طرح تا کنون اقدام موثری صورت نگرفته است.

وی در خصوص سد سازی هایی که دولت افغانستان در سال های اخیر انجام داده است بیان کرد: متاسفانه در دهه های گذشته در حوزه آب و آبریزهای مشترک ایران با کشورهای همسایه هیچ گونه راهبردی تعریف نشده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: کشور پاکستان در فصل ۱۰ مستند امنیت ملی برای سد سازی در رودهای مشترک که منشا کشورهای همسایه است راهبردی را تعریف کردند که مانع از سد سازی و انحراف آب بشود اما متاسفانه در دهه های گذشته این راهبرد در هیچ کدام از اسناد ملی کشور ما پیش بینی نشده است.

وی بیان کرد: در دولت جدید، این موضوع در دستور کار قرار گرفته که سیاست روشن و مشخص در حوزه رودهایی که منشأ آن کشورهای همسایه است اتخاذ شود، که گر چه دیر است ولی انتظار بر این است که در این حوزه دولت به جدیت ورود پیدا کند.

وی به ساخت بند کمال خان در سال های گذشته اشاره کرد و تصریح کرد: در حال حاضر هم دولت افغانستان در حال ساخت سد بخش آباد بر روی فرا رود است که اگر ساخت این سد تکمیل شود شرایط سخت تری را ایجاد می کند و لذا از امروز دستگاههای متولی از جمله وزارت امور خارجه باید ورود پیدا کند و از تکمیل این سد جلوگیری کند چرا که آثار خطرناک زیست محیطی را برای ما در حوزه سیستان دارد.

پروژه آبرسانی دریای عمان ۴۰۰ سال طول می کشد

دهمرده دیگر نماینده سیستان نیز با ابراز تأسف از روند رو به کند انتقال آب از دریای عمان گفت: قانون انتقال آب از دریای عمان را به مجلس ارائه دادم و با  ۲۱۰ رای مثبت در مجلس تصویب شد.

وی ادامه داد: اگر من متولی اجرا باشم سه ساله این طرح را به اتمام می‌رساندم اما اگر دست این جماعت باشد و کار نکنند ۴۰۰ صد سال بعد هم انجام نمی شود.

دهمرده افزود: استاندار در مراسم سالگرد شهید فارسی پشت تریبون آمد و گفت عملیات انتقال را از چهار جبهه شروع کردیم، کدام چهار جبهه؟؟ در آنجا کسی کاغذی به او داد و استاندار هم همان مطلب را گفت، این ها که دلشان نمی سوزد می گوید چهار سال چون تا چهار سال دیگر که ایشان در این استان نیست.

پروژه آبرسانی از دریای عمان پیشرفت لاک پشتی دارد

حسینعلی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در خصوص پروژه انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان اذعان داشت: بحث انتقال آب از دریای عمان به استان هم در دولت آقای احمدی نژاد و هم در دولت روحانی تصویب و در مجلس هم مصوب شد اما متاسفانه زمان بر است و منابع مالی قابل توجهی می خواهد که این پروژه هم خیلی شاید از لاک پشتی هم کندتر پیش می رود.

حال باید دید سرانجام وزارت امور خارجه در کش و قوس های دیپلماسی خود با افغانستان می تواند حق آبه سیستان که حق مسلم مردم زابل هست را پس بگیرد یا خیر؟؟؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: انتقال آب از دریای عمان فاجعه زیست محیطی دولت افغانستان ساخت سد سد سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۲۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته، «پساب» را مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی آن‌ها ذکر کرد.

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب